Tuesday, November 01, 2005

kaitola 1, část 3

Expedice ze souhvězdí Cefea mohla pořídit jen několik snímků, z nichž se dá soudit, že Tormanťané jsou zcela podobní lidem, kteří před mnoha staletími uskutečnili svůj zoufalý pokus. Koeficient bipolární pravděpodobnosti činí 0,4. Mozek Nejvyšší rozvahy vykazuje na všech obvodech ano s vysokým indexem. Akademie hoře a radosti se vyslovila také pro uskutečnění expedice."
Vel Cheg opustil tribunu a jeho místo zaujal předseda Rady. „Po předchozích argumentech nemá už Rada co řešit. Podřizujeme se mínění planety!"
Sál odpověděl na předsedova slova záplavou zelených světel. Předseda pokračoval:
„Rada okamžitě začne s organizačními pracemi. Nejdůležitější a nejzávažnější bude výběr astronautů. Temný plamen je náš druhý paprskový hvězdolet. Není velký a nemůžeme poslat tolik lidí, kolik by bylo třeba. Hvězdolet bude řídit osm lidí, z nichž nikdo nemůže být vystřídán kromě navigátorů. Pět lidí navíc včetně velitele výpravy je maximum, jež může kosmické plavidlo pojmout, aniž by se v něm lidé nesnesitelně tísnili. Musíme s lítostí přiznat, že naše paprskové hvězdolety jsou zatím jen pokusné stroje a že lidé, kteří je řídí, jsou vlastně průzkumníky nejnebezpečnějšího způsobu pohybu v kosmickém prostoru. Každý let, zejména do neznámých oblastí vesmíru, je spojen se smrtelným rizikem jako kdysi..."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home